Podcast-afspiller

Du skal være tilmeldt og logget ind for at lytte til podcasten.

Det kongeblå Sverige

Skønt Sverige er ledet af socialdemokratiske regeringer under stort set hele Den Kolde Krig, spiller det kongeblå Sverige en stor rolle i perioden. Med referencer til både Dirch Passer og Verner von Heidenstam tegner DHADH's hushistoriker Anders Orris et billede af de kongeblå svenskere.

15. juni  •  91 min 7 sek

Follow the money - afsnit 8: Exit plan

Carl Freer ved, at Gizmondo-svindelnummeret snart bliver afsløret, så han begynder en exit plan. Samtidig er han presset af en retssag i Tyskland, og et stigende antal gamle 'venner', som vil have en del af Carls lukrative svindelkage.

9. juni  •  64 min 49 sek

Vi kigger på det sorte hul

Vi dedikerer et afsnit til den dybe stats evne til at skabe et sort hul, hvor ting forsvinder, bliver forvansket og løgne bliver sandheder. Og som i så mange andre sammenhænge, bliver det ikke større og vildere end det sorte hul, som har opslugt Palmemordet.

5. juni  •  53 min 16 sek

Den sorte svanes maskinrum

TV2's dokumentarserie 'Den sorte svane' har på spektakulær vis afsløret samfundsundergravende kriminalitet i under- og overdanmark. TV2's garvede graverjournalist Steen Schat-Holm fortæller om arbejdet med dokumentarserien og muldvarpen Amira Smajic. * I en tidligere udgave af afsnittet fremgik, at der var 'penge imellem erhvervsmanden fra Aalborg og sikkerhedsfirmaet Guardian' . Det er imidlertid ikke korrekt. Guardian skriver følgende til Det Hemmeligste: Erhvervsmanden fra Aalborg har medvirket til et virksomhedslån tilbage i 2007, som blev optaget af et andet firma end det omtalte sikkerhedsfirma, med en anden ejerkreds og et andet CVR-nummer, og blev tilbagebetalt før den nuværende ejerkreds stiftede Guardian Security Risk Management i 2013.

1. juni  •  64 min 53 sek

Livet under sofaen

Den danske modstandsmand Ole Lippmann fortsatte med at være i krig i al hemmelighed under Den Kolde Krig. Det er hans datter, Puk Lippmann, helt sikker på. Hun har nemlig i store dele af barndommen ligget under familiens sofa og opsnappet mange af farens fortrolige samtaler. Hør Puk Lippmann fortælle om at vokse op i et hjem fyldt med hemmeligheder.

25. maj  •  52 min 23 sek

Follow the money - afsnit 7: Tak til Sting

To unge pigers død giver Carl Freer ideen til sit næste svindelnummer, og han får musikeren Sting med på vognen. Tiden er til løgn, fest og Formel 1.

22. maj  •  46 min 20 sek

Verdens Største Historie - afsnit 48: Ingen vej uden om Donald Forsberg (2/2)

Få dage efter Palmemordet får Donald Forsberg oplysninger om, at to mænd har lejet et galleri 30 meter fra Palmeparrets bolig. De ejer radioudstyr og driver våbenhandel. Donald holder oplysningerne for sig selv. I stedet vælger trubadurspionen at bruge årtier på at drive Christer Pettersson-sporet frem - også længe efter alle andre er stoppet med det.

19. maj  •  46 min 18 sek

Verdens Største Historie - afsnit 47: Ingen vej uden om Donald Forsberg (1/2)

Den hemmelige agent Donald Forsbergs vidneforklaring ændrer sig flere gange på få år, når det gælder hans færden på aftenen for Palmemordet. Og når vi samtidig ved, at han er tæt forbundet med nogle af de hemmeligste af de hemmelige svenskere, som er på gaden den aften, er der altså ingen vej uden om Donald Forsberg.

15. maj  •  64 min 24 sek

Falken, snemanden og forfatningskrisen

En ung amerikaner sælger i 1970'erne oplysninger til Sovjet om USA's indblanding i australske forhold. Sovjet er dog mest interesseret i, hvordan amerikaneren har fået oplysningerne. De er nemlig i gang med at samle et puslespil, så de kan tørre gulv med de vestlige efterretningstjenester.

12. maj  •  64 min 58 sek

Det rosenrøde Sverige

Socialdemokratiet i Sverige har haft magt og indflydelse i et omfang, som er svært at forstå. Men hvis man vil forstå Palmemordet, er der ingen vej udenom. Vores hushistoriker Anders Orris er dog heldigvis tilbage som gæst i 'Det Hemmeligste Af Det Hemmelige' og serverer en vitaminfyldt forelæsning om socialdemokraterne, deres selvforståelse og forholdet til NATO og neutralitet.

8. maj  •  85 min 36 sek

Vis mere

Det Hemmeligstes indhold inddeles i fire kategorier...

Den Kolde Krig

Historier fra dengang jerntæppet var tykt, paranoiaen høj og Stay Behind lå på lur.

Den Nye Kolde Krig

Historier fra nutiden, hvor Putin har genoplivet de gamle fronter, og glemt viden er blevet højaktuel igen.

Verdens Største Historie

Mordet på Olof Palme i 1986 er en af verdenshistoriens største mysterier. Det Hemmeligste Af Det Hemmelige har gjort det til en livsmission at løse gåden.

Follow the money

Stein Baggers svindel med IT-Factory var kun en lille brik i et meget større spil Christian Kirk Muff har i årtier fulgt i hælene på de egentlige bagmænd. I Follow the money fortæller han for første gang den sande historie om en lille gruppe meget dygtige og kyniske svindlere.