Podcast-afspiller

Du skal være tilmeldt og logget ind for at lytte til podcasten.

Paraplymordet (1/2): En flov mand bagest i lokalet

Den danske journalist Ulrik Skotte har siden 1994 været optaget af et mord i London i 1978 - det såkaldte paraplymord. Offeret var en bulgarsk afhopper, og sagens hovedmistænkte er en italiensk mand bosat i Danmark. Ulrik Skotte har været på en bevidsthedsudvidende karruseltur med paraplymordet for - nøjagtigt som med Palmemordet - er han kommet ind i en verden, hvor vov bliver til mjav, og Gladio spøger i baggrunden. Han er nu aktuel med en bog om sagen - udgivet på det engelske forlag WH Allen, som er del af den anerkendte udgivervirksomhed ‘Penguin’.

13. juli  •  55 min 37 sek

Nyhedsbrev: juli

En sommerhilsen fra Det Hemmeligste Af Det Hemmelige. Vi gør status på en hektisk tid i vores nystartede firma, og ser frem til et spændende 2. halvår 2024.

12. juli  •  28 min 37 sek

Frans Blom (1/4): Den ægte Indiana Jones

Over fire afsnit tager dokumentarfilminstruktøren Andreas Dalsgaard lytterne med på en eventyrlig rejse i fodsporene på den danske arkæolog Frans Blom - som flere hævder er inspirationen til filmhelten Indiana Jones. Men Frans Blom er meget mere end det. Han er ildsjæl, drukkenbolt, fantast, overmenneske, pioner og besat af Mayafolkets kultur. I første afsnit følger vi overklassedrengens liv i Bredgade i København til han bliver så stor en belastning for familien, at han sendes over Atlanten. Andreas Dalsgaard ønsker at takke: Rune Jacobsen (research). Jesper Bernt (historieudvikling). Samt John Jakobsen og foreningen Na Bolom Danmark, Tore Leifer og Jesper Nielsen, forfattere på bogen 'Det Urolige Blod', og Nationalmuseet

6. juli  •  42 min 49 sek

Frans Blom (2/4): Tilbage til borgerskabet

Arkæolog Frans Blom får en lynkarriere i USA, hvor han får magt, anerkendelse og en ung, rig brud. Det hele er faktisk for godt til at være sandt. Fortæller Andreas Dalsgaard ønsker at takke: Rune Jacobsen (research). Jesper Bernt (historieudvikling). Samt John Jakobsen og foreningen Na Bolom Danmark, Tore Leifer og Jesper Nielsen, forfattere på bogen 'Det Urolige Blod' og Nationalmuseet

6. juli  •  57 min 8 sek

Frans Blom (3/4): Trip to Mexico tur/måske retur

Spaniernes erobring af mellemamerika er brutal, men ufortalt indtil Frans Blom bringer lys over blodudgydelsernes omfang. Samtidig falder Frans' eget liv fuldstændig fra hinanden. Fortæller Andreas Dalsgaard ønsker at takke: Rune Jacobsen (research). Jesper Bernt (historieudvikling). Samt John Jakobsen og foreningen Na Bolom Danmark, Tore Leifer og Jesper Nielsen, forfattere på bogen 'Det Urolige Blod', og Nationalmuseet

6. juli  •  70 min 44 sek

Frans Blom (4/4): The Treasure of the Sierra Madre

Frans fordriver tiden som opsynsmand for en gummiproducent, mens han drikker som et hul i jorden. Men en dag dukker en schweizisk kvinde op, og Frans får nye kræfter. Fortæller Andreas Dalsgaard ønsker at takke: Rune Jacobsen (research). Jesper Bernt (historieudvikling). Samt John Jakobsen og foreningen Na Bolom Danmark, Tore Leifer og Jesper Nielsen, forfattere på bogen 'Det Urolige Blod', og Nationalmuseet

6. juli  •  50 min 44 sek

Verden Største Historie - afsnit 50: The smoking bullet

Ingen er nogensinde kommet til bunds i sagen om den enkelte kugle, som blev fundet af toldvæsenet under en ransagning hjemme hos den kontroversielle politibetjent Östling. En kugle af samme type, som dræbte Olof Palme. Men den ihærdige og yderst kompetente svenske researcher Staffan Landin har gravet dybt i de tekniske undersøgelser af kuglen, og sammen med vores faste researchkollega Simon Lundell fremlægger han et foruroligende resultat. Dette afsnit leverer med andre ord det, som overskriften lover: nemlig en smoking bullet.

3. juli  •  69 min 1 sek

Program til Puk

Vi har besøg af historikeren Martin Kryhl Jensen, som skal hjælpe Puk Lippmann med at blive klogere på, hvad hendes far Ole Lippmann foretog sig under Den Kolde Krig.

29. juni  •  70 min

Verdens Største Historie - afsnit 49: Hugin og Munin

Säpomanden Christer Granqvist dukker op i mærkelige sammenhænge før, under og efter Palmemordet. Han ved tidlig besked, melder sig frivillig i tjeneste, og så fortier han væsentlige oplysninger - blandt andet fra den danske PET-chef Frank Jensen.

22. juni  •  62 min 24 sek

Det kongeblå Sverige

Skønt Sverige er ledet af socialdemokratiske regeringer under stort set hele Den Kolde Krig, spiller det kongeblå Sverige en stor rolle i perioden. Med referencer til både Dirch Passer og Verner von Heidenstam tegner DHADH's hushistoriker Anders Orris et billede af de kongeblå svenskere.

15. juni  •  91 min 7 sek

Vis mere

Det Hemmeligstes indhold inddeles i fire kategorier...

Den Kolde Krig

Historier fra dengang jerntæppet var tykt, paranoiaen høj og Stay Behind lå på lur.

Den Nye Kolde Krig

Historier fra nutiden, hvor Putin har genoplivet de gamle fronter, og glemt viden er blevet højaktuel igen.

Verdens Største Historie

Mordet på Olof Palme i 1986 er en af verdenshistoriens største mysterier. Det Hemmeligste Af Det Hemmelige har gjort det til en livsmission at løse gåden.

Follow the money

Stein Baggers svindel med IT-Factory var kun en lille brik i et meget større spil Christian Kirk Muff har i årtier fulgt i hælene på de egentlige bagmænd. I Follow the money fortæller han for første gang den sande historie om en lille gruppe meget dygtige og kyniske svindlere.